Carrot Cake s pekanovými ořechy


IMG_5049Tento recept je pro všechny zaneprázdněné milovníky výborných, domácích, ale hlavně jednoduchých dezertů! Trochu netradiční Carrot Cake, který není ani příliš sladký, díky jogurtu a mrkvi je krásně vláčný, díky pekanovým ořechům a javorovému sirupu trochu netradiční, a skořice v korpusu vám krásně provoní celou kuchyni.


obrázek


 

Doba přípravy: cca 30 minut  • Doba pečení: 45 minut  • Počet porcí: 9 – 12


Ingredience


  • Korpus 20cm:
  • 175 gramů třtinového cukru
  • 175 gramů hladké mouky
  • 250 gramů nastrouhané mrkve
  • 115 gramů nastrouhaných pekanových ořechů (mohou být i vlašské, nebo mix s mandlemi)
  • 150 gramů slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • 150 g bílého bio jogurtu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce javorového sirupu (může být i lesní med)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • Vanilková náplň:
  • 500 gramů mascarpone (můžete nahradit i polotučným tvarohem)
  • 1 vysokoprocentní smetana na šlehání
  • 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru (pokud máte raději sladší, nemusíte s cukrem šetřit, nebo naopak nemusíte přidat vůbec)
  • vanilkový lusk z Madagaskaru
  • Na dozdobení:
  • nasekané pekanové ořechy s mrkví
  • kousky mrkve

Postup


  1.  Troubu si rozehřejeme na 140°C a formu vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve velké míse si smícháme vejce, olej, nastrouhané ořechy, – já půlku nastrouhala zcela najemno, druhou půlku nahrubo – mrkev, cukr a jogurt a javorový sirup.
  3. Postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a skořicí. Mícháme dokud nám nevznikne hladké těsto.
  4. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut.
  5. Během pečení si připravíme náplň a necháme ji chladit v lednici. Vyšleháme si smetanu s vanilkou z vanilkového lusku. Přidáme opatrně mascarpone (případně tvaroh) a vyšleháme do krému bez hrudek.
  6. Korpus si po vychladnutí překrojíme na dvě (případně tři) části. Každé patro naplníme krémem.
  7. Vrchní část ozdobíme ořechy, rozdrobeným zbytkem korpusu, a mrkví.
  8. Nejlepší je po odležení alespoň 12 hodin v ledničce.

Napsat komentář